Podpri otvoritev novega javnega mesta v Trstu!

Prispevaj s “crowfunding-om”,
ali s posojilom!

 

Smo skupina mladih, ki živijo ali so živeli v Trstu. Nekateri od nas so se preselili v druga mesta ali v tujino zaradi dela ali študija, drugi so ostali tukaj, ampak tudi njim preti selitev iz Trsta. Pogosto to ni prostovoljna izbira, domače kraje zapuščamo zaradi nezmožnosti osebne ter kolektivne uresničitve tukaj v Trstu.

Ustanovili smo združenje Zeno, ker se ne želimo vdati turobnim okoliščinam, v katerih živimo. Zato smo se odločili, da si bomo sami ustvarili razloge, zaradi katerih želimo ostati v Trstu ali se v Trst vrniti. Ustvariti želimo prijateljsko okolje, v katerem se srečujejo in spoznavajo različne kulture, razvija se solidarnost in kjer nastajajo izvirne vizije bodočnosti našega mesta.

Opazili smo, da v zadnjih letih v mestu primanjkujejo novi in nazorni politični predlogi. Takšno pomanjkanje je treba rešiti z uvedbo novih, radikalnejših idej, ki lahko resnično vplivajo na in spreminjajo resničnost, v kateri živimo. Zato, ker so dejanja boljša kot samo prazne besede, smo odločili, da politično sceno mesta ne bomo samo kritizirali, temveč bomo tudi sami ustvarili prostor za spremembe. Želimo združiti razprave, debate in neposredno ukrepanje. Trst ni samo zmožen uresničiti te pozitivne spremembe, temveč jih tudi potrebuje.

Ustvariti želimo nov “javni prostor”, tribuno, na kateri se srečujejo ideje, problemi in rešitve, kjer nastajajo solidarnost, druženje, debate in kulturni dogodki. Ustvariti želimo kraj, v katerem se lahko učimo, poslušamo glasbo, popijemo pivo po dostopnih cenah, kjer se lahko učimo tuje jezike, spoznavamo svet dela, kjer si medsebojno posojamo knjige, kjer lahko dajemo in dobimo dodatne inštrukcije po dostopnih cenah, kjer lahko razpravljamo, organiziramo formativne tečaje, družimo se s prijatelji, si odpočijemo , se zaljubimo, ustvarjamo nove ideje…

Zato smo se odločili, da bomo odprli društvo. To ni enostaven cilj, zato potrebujemo tudi tvojo pomoč: da bi se lahko soočili s prvimi stroški prenavljanja ter našo vizijo zares ustvarili, potrebujemo nove ideje, veliko motivacije za trdo delo, ampak tudi denar. Pomagaš nam lahko tako, da nas podpreš z donacijo,ali pa z novimi predlogi in idejami! Vnaprej smo ti hvaležni za tvojo pomoč!

Preko crowdfundinga nam lahko podariš katerokoli vsoto denarja, ki nam bo pomagala doseči (in, upajmo, preseči!) ciljano vsoto 3000 evrov. Za donacije v višini 10 evrov in več so predvidena darilca. S “socialnim posojilom” pa nas lahko podpreš z višjimi vsotami denarja, ki ga bomo, ko se bo začela dejavnost društva, vrnili z brezobrestnim vračanjem na obroke.

Vidimo se v Zenu, novem javnem prostoru v Trstu!

Crea il tuo sito web su WordPress.com
Crea il tuo sito
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close